Veel gestelde vragen

1. Over KliKlu

KliKlu is de oplossing bij uitstek voor het onmiddellijk en spoedeisend ophalen en afleveren, vanaf het door jou aangewezen ophaaladres naar de gekozen bezorglocatie. Weer een drukke dag? Geen tijd om te shoppen of om iets op te halen? Zet onze bezorgers in! Bespaar tijd door onnodig reizen te vermijden, besteed je tijd aan de zaken die ertoe doen. Of verras je dierbaren met onverwachte cadeaus, waar ze dan ook op dat moment zijn. Onze bezorgers zijn blij om je te helpen, wat je ook nodig hebt. Plaats gewoon je bestelling en een van onze bezorgers zal zo snel mogelijk erop reageren (afhankelijk van de beschikbaarheid van de bezorgers in je buurt). De meeste van onze bezorgers zijn plaatselijke bewoners bij jou in de buurt, en kennen alle winkels, kantoren, en binnenwegen.

2. Hoe werkt het?

Je kunt bestellen via de KliKlu-app (beschikbaar voor iOS en Android). Je kunt ook het bestelformulier op onze website gebruiken, mocht je niet in de gelegenheid zijn om je bestelling via de app te plaatsen.

1. Plaats een bestelling (vermeld details van de ophaling, het bezorgadres, en voeg de lijst van de benodigde artikelen toe; klik daarna op versturen)

2. Een bezorger zal jouw bestelling accepteren; daarna ontvang je de bestelbevestiging. (zo snel mogelijk en afhankelijk van de beschikbaarheid van bezorgers in je buurt zal een van onze bezorgers jouw bestelling aanvaarden en deze bij je voor de deur afleveren)

3. Voltooi de betaling (je kunt de artikelen controleren alvorens je betaalt)

4. Geef een beoordeling (geniet van je bezorgde artikel(en) en beoordeel de service)

3. Wat kost het om de services van KliKlu te gebruiken?

Je betaalt de bezorgkosten als volgt:

  • Basistarief begint bij € 5 – + € 1.50 per kilometer.
  • Wanneer je bijvoorbeeld bij je favoriete winkel in het winkelcentrum hebt besteld, die zich op afstand van 5.4 km van jouw locatie bevindt:
  • Dan is de totale prijs van de bezorging (5 + (5.4 x 1.5)) = 13.1 + 21% BTW = € 15.85. De prijs van de door jou bestelde artikelen is niet in de bezorgkosten inbegrepen. De artikelen moeten apart worden afgerekend (voorbeeld: bij een winkel), en dit moet rechtstreeks tussen de klant en de bezorger geregeld worden. KliKlu verstrekt geen middelen om betalingen voor boodschappen te faciliteren.

4. Bieden jullie de mogelijkheid om met een krediet-/debetkaart te betalen, naast de contante betalingen?

Wij accepteren betalingen voor onze bezorgdiensten via het betalingsgateway Stripe, dat de meeste Europese krediet- en debetkaarten accepteert, alsook internationale bankkaarten.

5. Hoe lang duurt het terugbetalingsproces voor een online betaling?

Dit hangt af van Stripeen verschilt elke keer, maar over het algemeen worden de terugbetalingen onmiddellijk teruggestort, indien je de bestelling annuleert vanwege welke dan ook onvoorziene situaties van onze kant.

6. Kan ik een bestelling plaatsen zonder een account aan te maken?

Wij doen enkel zaken met mensen die wij kennen, en dat is de reden waarom wij je vragen om een account in ons systeem aan te maken. Hiermee kun je de volgende keer onze diensten makkelijker gebruiken en van ons beloningsprogramma genieten. Wij respecteren jouw privacy en volgen de AVG-voorschriften.

7. Is er een minimum bestelbedrag?

Er bestaat geen minimum bestelbedrag, jij hebt alle vrijheid om een artikel bij je dichtstbijzijnde winkel te bestellen of iets naar een willekeurige andere bestemming te verzenden. Het basistarief + tarief per kilometer blijft van toepassing om de bezorgkosten voor de service te berekenen.

8. Is er een maximum aantal artikelen per bestelling?

Dit hangt volledig af van de bezorger die jouw bestelling gaat accepteren, hij/zij zal de inschatting maken van de namens jou te kopen artikelen, of de artikelen die je naar een bepaalde bestemming zou willen verzenden. Bezorgers hebben alle recht om een bestelling te aanvaarden of te weigeren indien deze niet haalbaar is. Bijvoorbeeld, jij wil een eettafel naar je moeders huis versturen. Wanneer deze in het vervoermiddel van de bezorger past, en jij daarmee tevreden bent, dan kan de bestelling doorgaan. Over het algemeen worden onze diensten gebruikt om eten thuisbezorgd te krijgen, bijvoorbeeld van de restaurants die niet bij jou in de buurt bezorgen, maar ook om kleding en schoenen, elektronica, diverse artikelen voor thuis, levensmiddelen enzovoort. (Voorbeeld: om een document vanuit je kantoor naar een ander kantoor te versturen, of om wat etenswaren naar je je zoon te sturen).

9. Hoe gebruik ik een kortingscode?

Je krijgt een kortingscode via e-mail of sms, daarna kun je deze voor je volgende bestelling gebruiken (let op de vervaldatum van de kortingscode!).

10. Hoe werkt contactloze bezorging in het kader van de huidige COVID-19-pandemie?

Wij adviseren onze bezorgers altijd om de ‘socialdistancing’-maatregelen te respecteren en op te volgen, hieronder lees je enkele van onze beste aanbevelingen die wij doen:

1. Bezorgers worden geadviseerd te allen tijde mondmaskers te dragen tijdens het ophaal- en afleverproces.

2. Bezorgers worden geadviseerd om direct contact te minimaliseren, vanaf het ophalen tot en met het afleveren.

3. Bezorgers worden geadviseerd om hun eigen bezittingen nooit met de artikelen van klanten door elkaar te houden.

4. Bezorgers worden geadviseerd om de bestelde artikelen pas op te gaan halen wanneer deze klaarliggen.

5. Bezorgers worden geadviseerd om de klanten te informeren dat hun bezorging klaar is, en dat zij de artikelen voor de deur van de klant kunnen neerzetten, zodat het rechtstreeks contact minimaal blijft.

6. In geval van gekochte artikelen wordt er altijd aanbevolen om de betaling tussen klanten en bezorgers contactloos te verrichten, met behulp van alle beschikbare digitale betalingskanalen, om het gebruik van contant geld te beperken. Bijvoorbeeld, betaling via WhatsApp of iedere andere mobiele betalingsverzoek methode (Het uitvoeren van betalingen voor de aangeschafte artikelen is de verantwoordelijkheid tussen de klant en de bezorger). KliKlu is geen partij bij welke dan ook aankooptransacties tussen de klant en de bezorger. Daarom neemt KliKlu geen verantwoordelijkheid voor de ansprakelijkheid of voor de resultaten van welke dan ook aankoopprocessen (Voor meer informatie hierover verwijzen wij jou naar onze Algemene voorwaarden).

11. Hoe lang duurt het om de bestelling te ontvangen?

Onze slimme technologie zal automatisch de bij jou dichtstbijzijnde bezorger toewijzen om je bestelling op te halen en om je instructies voor de bezorging op te volgen. Wanneer de instructies voor de bezorging het aankopen van artikelen voor jou bevatten, of enige tijdsvertraging met zich meebrengen, dan zal de uitvoeringstijd van de bezorging worden opgeteld bij de reistijd die de bezorger nodig heeft om je bestelling voor je deur af te leveren.
Hier geldt een eenvoudige formule: Tijd om te bezorgen = uitvoeringstijd van het ophalen & instructies voor de bezorging + tijd om bij jouw locatie te komen vanaf de ophaallocatie.

12. Bestelling volgen/ Hoe kan ik zeker ervan zijn dat mijn bestellingen ontvangen zijn?

Je wordt op de hoogte gebracht door onze bezorger en door de melding in je app dat de bezorger bij jou voor de deur staat. Je krijgt ook een link om je aankomende levering te volgen.

13. Wat gebeurt er als mijn bestelling niet aankomt?

Je kunt ons een e-mail sturen of een voicemailbericht voor onze klantenservice inspreken, zodat wij je kunnen helpen om je bestelling op te volgen. Mocht de bestelling niet afgeleverd zijn wegens onvoorziene omstandigheden zoals een ongeval, dan zullen wij jou so snel mogelijk informeren. Indien de bezorger bevestigt dat de bezorging wel plaats zal vinden, maar dat hij een vertraging heeft opgelopen, dan adviseren wij je om de bezorger rechtstreeks te contacteren met behulp van de contactopties in de app of op de website.

14. Wat als ik of diegene die de bestelling ontvangt niet aanwezig ben wanneer de bezorger aankomt?

Als onze bezorger op de bezorglocatie arriveert en de persoon die de bestelling ontvangt, niet beschikbaar is, dan kun je voor de bezorger instructies achterlaten met betrekking tot hoe hij de aflevering af moet ronden. Anders zal de bezorger de artikelen naar hun herkomstlocatie terugbrengen, en in dit geval worden de extra bezorgkosten voor het retourneren bij je in rekening gebracht. Indien de bezorger hierbij een financieel verlies heeft geleden (d.w.z. de bezorger artikelen voor de klant heeft gekocht), dan adviseren wij de bezorger om dit rechtstreeks met jou op te lossen. KliKlu kan noch de bezorger noch de klant compensatie bieden voor enig verlies als gevolg van mislukte bezorging van gekochte goederen.

15. Is mijn bestelling nog steeds te laat?

Je kunt de bezorger die jouw bestelling heeft geaccepteerd, rechtstreeks bellen, en de volledige status krijgen van de voortgang van de bestellingen. Wanneer de bezorger de telefoon niet opneemt, neem dan alsjeblieft contact op met onze klantenservice via ons contactformulier of via e-mail. Wij kunnen de bezorger die jouw bestelling heeft geaccepteerd altijd opzoeken en met hem spreken, en je krijgt van ons een antwoord binnen 48 uur. We brengen je op de hoogte van elke vertraging die door onvoorziene omstandigheden heeft plaatsgevonden.

16. Ik wil mijn bezorgadres wijzigen

Tijdens de bestelling, wanneer je achterkomt dat jij het bezorgadres wil wijzigen, kun je dit aan je aangewezen bezorger doorgeven via de chat of, indien mogelijk, telefonisch, en hem/haar over de wijziging informeren. De bezorger heeft dan nog steeds het recht om je bestelling te accepteren of te weigeren. Mocht de bezorger de wijziging in het adres weigeren, dan zullen de betaalde bezorgkosten worden gerestitueerd, indien er geen financieel verlies door de bezorger is geleden.

17. Bestelling wijzigen of annuleren? (bv. wanneer u vergeten bent een item toe te voegen)

Je kunt de bezorger contacteren en hem/haar informeren over de toe te voegen of de te verwijderen artikelen, het is dan aan de bezorger om dit te aanvaarden of te weigen. Je kunt de bestelling alleen annuleren vlak voordat de bezorger deze aanvaardt of aan je opdracht begint te werken. Nadat de bezorger je bestelling heeft aanvaard en aan zijn reis is begonnen, worden de bezorgkosten sowieso in rekening gebracht.

18. Ik was niet tevreden met mijn bestelling (bv. wat ik heb besteld is niet wat ik heb ontvangen). Met wie neem ik contact op?

Je kunt altijd een e-mail sturen of een bericht inspreken voor onze klantenservice, om je zaak te onderzoeken. Onze missie is om jou tevreden te stellen met onze service.

19. Het afgeschreven bedrag klopt niet

Ons systeem berekent de kosten van de bezorging automatisch, indien blijkt dat er ten onrechte kosten zijn aangerekend, zullen wij het extra betaalde bedrag terugstorten. Neem alsjeblieft contact op met onze klantenservice om dit te laten onderzoeken.

20. Ik heb per ongeluk twee keer besteld

Je kunt je bestelling makkelijk annuleren vanaf de app of via de website. Anders kun je onze klantenservice contacteren om de tweede bestelling te annuleren en zal de dubbele betaling worden teruggestort.

21. Hoe herhaal ik een eerdere bestelling of voeg ik favorieten toe?

Je kunt altijd jouw favoriete adres opslaan onder je favoriete adressen in de menubalk van de KliKlu-app. Op dit moment hebben wij nog geen functies in de app om een artikel op te slaan of om dezelfde bestelling te herhalen.

22. Hoe kan ik een afbeelding van mijn gewenste bestelling toevoegen?

Je kunt de knop Afbeelding toevoegen gebruiken, die zich op het scherm Bestelling plaatsen bevindt.

23. Hoe kan ik de bezorger een fooi geven?

Je kunt de bezorger altijd rechtstreeks een fooi geven wanneer hij/zij op het bezorgadres aankomt. (Wij bieden geen mogelijkheid tot betalingen van fooien via ons platform).

24. Kan ik bestellingen van tevoren plaatsen?

Ja, je kunt een bestelling vooraf plannen, ons team zal een bezorger toewijzen voor de datum/tijd wanneer de ophaling moet plaatsvinden. Let op: de bestellingen kunnen altijd op het laatste moment door de bezorger geannuleerd worden, en in dat geval adviseren wij je om te proberen een nieuwe bestelling te plaatsen.

25. Bezorgtijden

Ons systeem is 24/7, 365 dagen per jaar open, zolang er bezorgers beschikbaar zijn en indien jouw ophaal- en bezorglocaties open/beschikbaar zijn.

26. Bezorgsteden

Wij bezorgen in alle steden waar wij bezorgers hebben en waar ze beschikbaar zijn. Houd er rekening mee dat ons bezorgersnetwerk nog snel groeit, en dat wij hopelijk in de toekomst in staat zullen zijn om ruime dekking in jouw buurt te bieden.

27. Kan ik een beoordeling geven of een review schrijven over mijn recente bestellingen?

Ja, je kunt altijd een beoordeling en een review achterlaten over je ervaring met de bezorger die je bestelling geleverd heeft, via de link die je via de e-mail krijgt nadat je bestelling afgerond is, of je kunt je feedback ook naar ons sturen met behulp van ons feedbackformulier.

28. Hoe kan ik contact opnemen met KliKlu.eu?

Stuur ons een e-mail naar support@KliKlu.eu of bel +31 6 15298562 en spreek een voicemailbericht in.

29. Krijg ik een beloning als ik een vriend naar jullie doorverwijs?

Ja. Wij geven je kortingsbonnen voor je volgende bestellingen.

30. Heb je nog andere vragen of suggesties?

Hiervoor verwijzen wij jou naar onze Privacybeleid en Algemene voorwaarden.