‘Voor 23:59 besteld, morgen in huis’, ‘Vandaag besteld, morgen verzonden’ en ‘Dezelfde dag in huis’. Je kent ze vast wel: de slogans rondom levertijd van een online bestelling. Langer dan een week duurt het meestal niet. Het draait echter vooral om steeds sneller bezorgen van bestellingen. Wat zijn de voordelen van zo’n snelle bezorging? Je leest het in dit artikel. 

Online shoppen 

Snelle bezorging

Het is tegenwoordig niet meer weg te denken uit de samenleving: online shoppen. In 2020 deed 71% van de Nederlanders minimaal één online aankoop. Kleding en maaltijden werden het meeste besteld. Maar eigenlijk alles is vandaag de dag online te koop. 

Naast het aantal consumenten dat online koopt, zijn ook het aankoopbedrag en de hoeveelheid bestellingen per persoon zijn ook gestegen. Steeds meer mensen geven zelfs de voorkeur aan online in plaats van offline, in de winkel, shoppen. In 2018 kocht een op de zes Nederlanders liever online, en in 2020 was dat al een op de vijf. Kortom: de populariteit van online shoppen blijft stijgen. 

Levertijd

Snelheid, gemak en prijs zijn de belangrijkste factoren bij online shoppen. Naast een goed product, is de levering dus van cruciaal belang. Met name een snelle bezorging, aangezien een te late levering de meest genoemde klacht van consumenten is. Een derde van de Nederlanders die online shopt, klaagt hierover. 

Wereldwijd bieden dan ook steeds meer webwinkels producten aan die dezelfde dag geleverd worden. Dat zorgt er vervolgens voor dat klanten zo’n snelle bezorging steeds meer verwachten. De standaard wordt hoger en eigenlijk geldt: hoe sneller, hoe beter. 

In Nederland bezorgen grotere webwinkels vaak de volgende dag. Maar er zijn ook nog steeds genoeg webshops waar de levertijd van een geplaatste bestelling een paar dagen beslaat. Wanneer je kunt aanbieden dat producten vandaag in huis zijn, onderscheid je je momenteel dus zeker. 

Klantervaring bij snelle bezorging

Snelle bezorging scooter

En dat biedt zo zijn voordelen. De levertijd van een product heeft namelijk veel impact op de gehele klantervaring van een online aankoop. Wanneer een klant iets bestelt en vindt dat hij of zij te lang op het pakketje moet wachten, loop je het risico dat er de volgende keer ergens anders besteld wordt. 

Als jij daarentegen kunt zorgen dat een bestelling dezelfde dag in huis is, is dat dus een groot voordeel. Zo komt het voordeel van directe behoeftebevrediging bij offline shoppen langzaam overgewaaid naar online shoppen. Dat komt de populariteit van online shoppen ten goede en zal nog meer consumenten overstag laten gaan. 

Gegarandeerd een snelle bezorging 

Wil je producten vandaag in huis hebben? Dan kun je gebruik maken van KliKlu en weet je zeker dat jouw bestelling dezelfde dag geleverd wordt. Download de app in de AppStore of in GooglePlay en plaats direct jouw eerste bestelling. 

Word je als bedrijf klant van KliKlu, dan kun je jouw klanten garanderen dat ze hun bestelling dezelfde dag in huis hebben. Bekijk de mogelijkheden van onze bezorgdienst: we helpen je graag! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.